torstai 3. lokakuuta 2013

Summer 2013

Hei, Miten se tuli jo lokakuu? Joko nyt täytyy luovuttaa, että kesä on ohi?

Is the summer already over?

Kesä on ollut ihan mahtava. Se alkoi meillä perinteiseen tapaan toukokuussa Millin perheen kanssa mökillä. Ihmiset siivosivat mökkiä, haravoivat, kaatoivat puita, savustivat kalaa, grillasivat, soutelivat ja saunoivat. Oli siinä aikamoista häärämistä. Meinasi mennä Millillä ja mulla pää ihan pyörryksiin sitä touhua seuratessa. Onneksi tytöillä oli käsiä vapaina rapsutuksia varten ja aikaa käydä meidän kanssa metsässä tekemässä tutkimusretkiä. Souturetkelle he eivät ottaneet meitä mukaan. :(

We were at the summer gottage with Milli's family in May.

Kun tytöillä loppui koulu, olin heidän ja Fannin kanssa agility-leirillä. Fanni tuli kaveriksi, jotta molemmilla tytöillä olisi oma koira. Hän pärjäsi hienosti ja oppi nopeasti, vaikka ei ole harrastanut lajia aiemmin. No, lahjattomien täytyy harjoitella... Hurjan hauskaa oli ja opin paljon uutta asiaa! Vaan kyllä me maattiin Fannin kanssa raatoina aina iltaisin. :)

In the beginning of June I was at the agility camp with Fanni and our girls. It took a week. Dear, we were tired at evenings! But the camp was very enjoytable.
 
Yhtenä päivän leirillä oli kova ukkonen (leiri oli sisällä hallissa). Minua pelotti kovasti, mutta vähän helpotti oloa, kun pääsin tuolille istumaan.

Leirin jälkeen lähdinkin kahdeksi viikoksi Fannin mukana mummulaan. Kiva siellä oli juosta! Aina se kotiolot voittaa. Siis sen, että makaa päivät, kun ihmiset tekee töitä. Oikeaa kesälomaa se! Mutta parasta on, kun oma väki tulee luokseni. Tulivathan he viimein ja vietimme vielä mökillä juhannuksen.

I spent two weeks at grandma's house with Fanni since it was a midsummer and my family game there too.

Juhannuksen jälkeen lomailin tyttöjen kanssa kotona, kunnes osallistuin Maijan kanssa Ylöjärven agirotukisoihin. On niin mukava nähdä muita appehöperöitä ja päästä radalle! Häkissä odottelu on tylsää ja se, että aina näissä kisoissa on hellettä... Täältä löytyy tulokset: http://www.ylokk.net/agirotu/tulokset/alo_maxi.pdf Meidän joukkue oli AlppiKengurut.

In July at the competition of agility (Agirotu 2013) in Ylöjärvi:
Kisojen jälkeen ajeltiin taas mummulle. Mä jäinkin sinne Fannin kanssa, kun mun perhe lähti taas johonkin. Onneksi tulivat takaisin ja toivat minulle hienon pannan tullessaan! Tässä yksi kuva siitä, missä olivat käyneet.

Sitten lähdettiinkin kotiin ja sieltä Savoon kesälomareissulle. Monessa paikassa käytiin, mutta yksi kohokohta on aina, kun käydään Millin mummulassa. Reissulla isäntä aina tykkää kahlailla vaatteet päällä joessa. Mä tykkään uida ja syödä marjoja. Mustikat on ykkönen, sitten tulee mansikat ja vadelmat. Kotipihalla tykkään eniten karviaisista, mutta viinimarjatkin ja aroniat käy.

Summer vacation in Savo.


 
Millin mummolassa kohokohta on aina lettujen paisto. Millin kanssa aina odotellaan, että koska niitä saa. Sitten hienointa on juosta isolla pihalla ja uida lasten kanssa joessa. Milli ei tykkää siitä. Se onkin aika rankkaa uida virtaavassa vedessä.Savo-keikan jälkeen menimmekin vielä mummulle ja mökille viikoksi rentoutumaan. Hienoa lomailua sekin on! Opin siellä uuden taidon: surffaus. Se oli tosi jännittävää, kun lauta on niin kiikkerä, mutta mä halusin koko ajan uudestaan! (mun piti laittaa tähän video, mutta enpä osannut. Kysyn mammalta ohjetta tai pyydän häntä lisäämään... Sori.)

Loppukesästä olimme erikoisnäyttelyssä Valkeakoskella ja syyskuussa jalostustarkastuksessa Hollolassa. Tässäpä kuva sieltä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti